top of page

​ENTREVISTES

L’entrevista: Mercè Llauradó, gerent d’APINDEP

Dimecres 15 d'abril de 2015

 

“El millor d’aquest treball és veure la cara de felicitat de tots els nois”

 

- Com va néixer la idea de fundar APINDEP?

 

La idea sorgeix l’any 93 després que un grup de pares del poble intentéssim lluitar per separat per la integració real dels nostres fills, ja que des de l’Administració no hi havia prou facilitats per poder estar contents. Arran de sortir a la premsa, sobretot al 9Nou i la Revista Granollers, es van posar en contacte amb nosaltres altres pares i vam crear el projecte.

 

- M’imagino que encara hi ha molt per fer ...

 

I tant! Però la situació de crisi i les últimes retallades que hi ha hagut en la llei de dependència amb l’actual govern ens han caigut com una destral al coll. Tot el que havíem avançat aquests darrers anys s’està perdent. Però sap què?

 

- Vostè dirà ...

 

Que recompensa veure els resultats. Veure que quan es lluita, es posa el coll i es fa el que toca, els resultats en qualitat de vida i futur són excepcionals. Aquí hi ha overbooking de nois que volen venir perquè és un model diferent. Les famílies estan molt contentes amb nosaltres. Veure les cares de felicitat d’aquests nois és el millor de tota aquesta història.

 

- Què té APINDEP que no tinguin altres centres?

 

Tots els centres tenim coses positives i coses negatives. El que ens fa diferent a nosaltres és el model: som una cooperativa de consum en què els usuaris i socis tenen participació activa en el límit de les seves capacitats. Aquest és un centre amb l’objectiu que els nois no perdin habilitats i que al dia de demà puguin endinsar-se en el món laboral. Això es treballa al centre, però també fent activitats exteriors com anar a la biblioteca, jugar a futbol o dur a terme una excursió.

 

- De les activitats que imparteix el centre, de quin se sent més orgullosa?

 

De totes. Però més que d’una activitat estic contenta amb l’equip que hem creat de professionals i voluntaris. Un equip capaç d’involucrar i fer més hores de les establertes per tal d’ajudar a aquests nois no té preu.

 

L’entrevista: Mercè Llauradó, gerent d’APINDEP a Canal Set

Dimecres 16 d'abril de 2015

 

La gerent d'Apindep va visitar fa 2 anys Canal Set, la televisió local del poble de Santa Eulàlia de Ronçana. En l'entrevista, Llauradó repassa els origiens d'APINDEP. També ens parla del dia a dia dels nois i noies del centre, les activitats lúdiques i formatives que duen a terme, etc. La directora del centre explica com encara aquest centre el seu futur en un període de crisi.

bottom of page