top of page

SOBRE APINDEP RONÇANA

Benvolguts,


APINDEP Ronçana SCCL, és una Cooperativa de Consumidors i Usuaris (consumim serveis a la dependència) sense ànim de lucre i d’iniciativa social creada el dia 10 de Juny del 2006.

Cal aconseguir el màxim d’autonomia de les persones per això, i de la manera més individualitzada possible es faciliten els recursos adients a cadascuna, optimitzant els recursos existents i creant-ne de nous si s’escau.

Per això APINDEP: incideix en les diferents administracions pel compliment de la normativa, proposant la modificació per la millora de lleis, facilitem serveis de suport, assistencials, assessorament i terapèutics, entre altres també te un Centre Ocupacional. Moltes de les nostres activitats han estat guardonades en diferents àmbits. 

 

 

Atentament,

 

 

 

 

 

 

 

 

Mercè Llauradó

​Presidenta d'APINDEP Ronçana

La nostra filosofia
logo apindep.png

APINDEP RONÇANA sccl, creu amb les persones i les seves capacitats

Tenim com a missió l'accés a una vida independent i de qualitat de les persones amb discapacitat, facilitant el suport i els recursos adients. La nostra visió és donar recursos individualitzats a través de diferents programes. Els nostres valors es fonamenten en les capacitats per sobre de les discapacitats, juntament a la solidaritat, el compromís, la qualitat i la innovació.

La nostra història

Parteix de la inquietud d’un grup de pares que per separat duien la seva lluita per aconseguir la integració real dels seus fills amb discapacitat. L’any 1993 es crea l’Associació APINDEP amb la finalitat de fomentar la seva integració en tots els àmbits. A partir d’aquesta, l’any 2006 es crea APINDEP RONÇANA. Neix per la necessitat de crear recursos a la dependència, innovant en el sector i garantint l’autonomia de les persones durant tot el cicle vital.

Per tal d’aconseguir tot això hem fet i fem:

 

 • Des de 1993 incidim en les administracions catalana i espanyola per tal que es doti a les escoles i a les persones amb discapacitats els recursos i les infraestructures necessàries, i per exigir el compliment de les normatives per a la integració previstes en la legislatura actual i si cal. modificar-les. Així com incidir en totes aquelles lleis i normes que impliquin alguna fase del cicle vital de les persones amb discapacitat.

 

 • Des de 1993, donem suport i assessorament a les famílies sobre els mitjans socials i escolars als quals tenen dret els nens, nenes i joves amb discapacitats.

 

 • Des de 1993 col·laborarem amb altres entitats d’àmbit local o nacional, associacions i administracions públiques en tot el referent a l’adaptació i suport per les persones amb discapacitat.

 

 • Des de 1993 fem activitats, xerrades, exposicions, col·loquis, festivals..., per facilitar l’apropament dels joves de la nostra societat vers als joves amb discapacitat, intentant fomentar l’empatia.

 

 • Des de 1994 oferim assistència terapèutica: fisioteràpia, psicologia, logopèdia, reeducació, psicomotricitat i som  reconeguts com a centre de  serveis  soci-sanitaris amb el num. E08744190.

 

 • Des de 1994 organitzem activitats de lleure, per a infants, joves: esplai, colònies, casal d’estiu, sortides,  i en l’actualitat s’està recolzant que els joves organitzin el seu espai d’oci facilitant la figura de l’assistent personal per aquesta activitat. Num. de servei S04942.

 

 • Des de 2003 fomentem la inserció laboral de persones amb discapacitat mitjançant plans d’ocupació i programes del Departament d’Empresa i Ocupació destinats a la inserció de col·lectius d’especial vulnerabilitat (persones amb discapacitat i grans discapacitats).

 

 • Des de 2003 Iniciem campanyes de conscienciació a les empreses per la inserció laboral, creant, recursos i activitats que ho fomentin.

 

 • Des de 2006 crear activitats destinades a generar ocupació a persones amb discapacitat, dins de la pròpia cooperativa.

 

 • Des de 2006 començar el projecte de construcció de l’edifici APINDEP, destinat a desenvolupar les activitats de la cooperativa i/o associació, fonamentalment generar recursos a la dependència (centre ocupacional).

 

 • 2010: El 22 de juny es col·loca la primera pedra de l’edifici APINDEP. S’inicia la construcció de l’edifici i l’any 2011 es registrem  com entitat privada d’iniciativa social amb el n. E04781, amb l’objectiu d’anar creant recursos a les persones amb discapacitat, en funció de les necessitats i  la demanda.

 

 • Abril 2011: S’inicia l’activitat del centre ocupacional. Podem acollir fins a 60 usuaris. S’inicien activitats paral·leles com OLIKLAK.

 

 • El 28 de gener de 2012 s’inaugura el centre ocupacional amb la presencia del President de la Generalitat i el Conseller de Benestar i Família.

 

 • 2013: S’amplien les activitats paral·leles com OLIKLAK i s’amplien les activitats. Es presenten projectes de consolidació i ampliació d’obres de l’edifici per implantar noves activitats.

 • 2019: Inauguració de la Cafeteria l'Àgora d'Apindep, projecte conjunt amb Cooperativa 70.

 • Al Febrer del 2019 s'inicien les pràctiques que duen a terme el usuaris i usuàries del grup de SOI. Com també s'inicia el taller de fer pastissos que realitzen els diferents grups de STO, aquests pastissos es posen a la venda a la Cafeteria. 

Alguns dels nostres projectes han estats guardonats amb els següents reconeixements:

 

 • Desembre 2001: 2º lloc en el “premio al Voluntariado” a nivell estatal, lliurat pel Príncep d’Astúries, projecte:

 

 • Setembre 2002: Premi als “valors humans”, en el certamen de curmetratges “Mollet Ficció” organitzat amb el recolzament de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, curtmetratge presentat:

 

 • Any 2003 2º premi en el concurs fotogràfic convocat per la Unió Europea amb motiu de l’any internacional de les persones amb discapacitat “Mobility International” amb la fotografia

 

 • Desembre 2004: Finalistes del “Premio ASHOKA, para proyectos de emprendedores sociales”, a nivell estatal per el projecte d’empresa

 

 • Any 2007: Semifinalistes al programa de TV “Generació XXI” i premi al millor projecte social.

 

 • Any 2009: Atorgament de la “Creu de Santa Eulàlia” guardó que atorga L’Ajuntament a aquelles persones i/o entitats que han incidit i incideixen en la millora del teixit i qualitat de vida del Municipi.

 

 • Any 2010: Premi Paul Harrys al compromís social i innovació atorgat pel Rotary Club.

 

 • Any 2011: Finalista al premi “Vallesà de l’any”.

 

 • Any 2012: Finalista al premi al cooperativisme d’ ABACUS.

bottom of page